Kurv (0)

Din kurv er tom

Du har ikke tilføjet nogen produkter endnu

VEDLIGEHOLDELSE OG DRIFT AF 2K MALEANLÆG

Clemco Danmark har i mange år været leveringsdygtig i 2K og 3K maleanlæg. Vores leverandør, Wiwa fra Tyskland, har mere end 60 års erfaring indenfor overfladebehandling, og har siden begyndelsen været på forkant med malepumpeteknologier og maleprocesser. Wiwa har fulgt med udviklingen, og er i dag førende indenfor overfladebehandling og

korrosionsbeskyttelse af stålkonstruktioner, i særdeleshed i den maritime sektor og offshore industrien, hvor kravene til overfladebehandling er ekstremt høje. Clemco Danmarks industriafdeling har stor erfaring med korrosionsbeskyttelse og brugen af disse anlæg, da mange af vores kunder er producenter eller leverandører til offshore og vindmølleindustrien.

DEN KORREKTE OPSÆTNING AF ET 2K MALEANLÆG

Vores erfaring med at få et 2K maleanlæg til at køre stabilt, således at alle softwarefunktioner virker, og anlægget slår fra ved fysisk fremprovokerede påvirkninger, er at man jævnligt tester anlæggets mixerforhold, og udtager prøver, der måles og vejes i forhold til malingsleverandørens anbefalinger. Anlæggets programopsætning skal indstilles, så pumpens mixertolerance foregår mere stabilt og hurtigt, samt at nedlukningen for anlægget ikke overstiger de typiske 5% som malingsleverandøren anbefaler. Husk også at tidsindstillingen, som anlægget må være uden for tolerance, er sat tilstrækkeligt lavt. Selv få sekunders fejlmix kan betyde stor variation i hærdningen af malingen! I nogle tilfælde kan der være problemer, hvis ikke materialefremførslen sker med en trykfødet pumpe til højtrykspumperne i anlægget. Et 2K maleanlæg kan forsynes med et trykfødesystem (fødepumper) for begge komponenter for at undgå kavitering. Utilstrækkelig materialeforsyning kan nemlig forårsage kavitation, og dette kan giver mange frakoblinger som følge af doseringsfejl. Det kan derfor anbefales at anlægget bliver anvendt med korrekt materialeforsyning og korrekt materialetryk til højtrykspumperne.

DRIFT OG VEDLIGEHOLDELSE AF 2K MALEANLÆG

Flerkomponentsmaling med base og hærder, er også kendt som 2K maling finder især sted i vindmøllebranchen og off shore hvor der stilles ekstremt store krav til korrosionsbeskyttelse. De sidste mange år har man kunnet mixe base og hærder i en mixerblok i de korrekte blandingsforhold under overvågning med doseringspumper. Dette er der ikke noget nyt i, men efterhånden som der stilles endnu større krav til den rigtige kvalitet i overfladebehandlingen med epoxy- og polyurethanmalinger er det vigtigt at man opnår en høj sikkerhed for at blandingsforholdene er korrekte. Her er det nye 2K og 3K anlæg (fortynder som 3. komponent) fra Wiwa helt fremme med de bedste justeringsmuligheder på blandingsforholdene. Man skal også huske at tørstofofindholdet i de nye malingstyper er højere end tidligere og deraf er viskositeten også blevet højere.

For nogle år siden var en airless pumpe med trykforholdet 18:1 tilstrækkeligt til mange opgaver, men med de nye malingstyper er det typisk 68:1 eller endnu højere trykforhold som er nødvendig for problemfri airless maling.

Vi anbefaler altid at man opstiller sit 2K anlæg således at der mulighed for recirkulering af både basen og hærderen. Dette gælder i og for sig både til epoxy og polyurethan malinger, men især på en tung epoxy primer kan der være mange fordele i at basen recirkulerer til en IBC tank eller dagstank. Derved er man sikker på at anlæggets temperatur har samme temperatur som malingen og, at eventuelle små luftbobler så vidt muligt bliver recirkuleret ud af malingen før man starter op. Tørstofferne som kan være aflejret i bunden af slanger og lignende skal også skylles ud, så man er klar med frisk base fra starten af.  Også på hærdersiden kan der være god grund til at foretage recirkulering især hvis man har lange fødeslanger fra malerkøkkenet til 2K anlægget. Husk også at skifte højtryksfiltre ofte og gerne efter samråd med malingsleverandøren.  

KORROSIONSBESKYTTELSE TIL DEN MARITIME SEKTOR OG TIL OFF SHORE KONSTRUKTIONER

 


 

Wiwa leverer 2K malesystemer til adskillige skibsværfter på verdensplan. og er specielt designet til brug indenfor overfladebehandling af konstruktioner som skal kunne klare ekstreme vejrforhold. Uanset om det drejer sig om skibe, olie & gas platforme eller havnefaciliteter, er maritimt design og konstruktioner i den grad udsat for aggressive miljømæssige påvirkninger. De skal kunne modstå konstant påvirkning af vind og saltvand igennem mange år. Revner og sprækker i offshore konstruktioner er udover at være en trussel mod sikkerheden for menneskene ombord og miljøet omkring, er det også forbundet med store omkostninger. Til dette kan Wiwa levere udstyr, der kan påføre korrosionssikker overfladebehandling af allerhøjeste standard, som dækker stålkonstruktionerne effektivt og fuldstændigt. Selv den mindste fejl under overfladebehandlingsprocessen kan resultere i alvorlige skader.

Malesystemer som er velegnede til  maleprocesser i bl.a. offshore:

 1. Wiwa Professional
 2. Wiwa Herkules GX Serien, Herkules PFP
 3. Wiwa Duomix 230, Duomix 270, Duomix 300/333
 4. Wiwa Duomix 333 PFP, Duomix300/333 PFP – Atex Zone 1
 5. Wiwa Fleximix 2

INDUSTRIELT MALERARBEJDE MED 2K MALINGER

Industrielt malerarbejde kræver at der ofte skiftes mellem forskellige farver og arbejdstryk og høj- og lavviskose materialer. Overfladebehandlingssystemer skal kunne køre på et maksimum af pålidelighed i industrielle miljøer, og samtidig kunne levere 100% fleksibilitet. Wiwas serie af fleximixere er ideelle som multi-male systemer med variable indstillinger for blandingsforhold til opløsnings- og vandbaserede malinger.

Fleximix 1 kan hurtigt skifte mellem op til ti forskellige malinger og lakker, og med præcision og effektivitet leverer den første klasses overfladekvalitet.

Fleximix 2 har et elektronisk system som er skræddersyet til de helt store projekter med en bred vifte af forskellige krav. Det er både et meget effektivt og robust system, og ideelt til dosering og påføring af høj- og lavviskose flerkomponent materialer, så som polyurea og epoxy.

Malesystemer som er velegnede til industrielt malearbejde:

 1. Wiwa Phoenix
 2. Wiwa Professional
 3. Wiwa Herkules GX Serien
 4. Wiwa Transfer Pumper
 5. Wiwa Duomix 230, Duomix 270, Duomix 300/333
 6. Wiwa Fleximix 1 + Fleximix 2

PRODUKTION OG BESKYTTELSE AF STÅLKONSTRUKTIONER TIL VINDMØLLEBRANCHEN

Som med alle andre stålkonstruktioner, er korrosionsbeskyttelse aller højest på prioriteringslisten i vindturbine industrien. Som partner i mange virksomheder indenfor maskiningeniører og systemleverandører i denne industri, har Wiwa stor indflydelse på løbende og kontinuerlig produktudvikling og forbedring. Udover overfladebehandlingsudstyr til korrosionsbeskyttelse, leverer Wiwa også ’state of the art’ pumpeteknologi i malepumper til epoxy, polyurea og polyurethanmalinger, som bl.a. anvendes til fremstilling af rotorblade.

Malesystemer som er velegnede til ovennævnte processer:

 1. Wiwa Professional, Herkules GX Serien
 2. Wiwa Duomix 230, Duomix 270, Duomix 300/333
 3. Wiwa Vulkan ekstrusionspumper
 4. Wiwa Fleximix 2
 5. Wiwa 2K-doseringsenhed
 6. Wiwa 2K-glasflageenhed
 7. Wiwa powerpack XXL

COATINGS OG FORINGER I RØR OG RØRLEDNINGER

En vigtig faktor i forhold til omkostningseffektivitet vedr. coating eller foring af en hvilken som helst rørledning, er både lang holdbarhed ligeså vel som omkostningseffektiviteten af påføringsmetoden. Wiwa Duomix systemerne er ideelle som coatingssystemer, som muliggør fuldautomatisk og simultan påføring af coating materialer så som epoxy eller polyurea, på både inder- og yderside af rør og rørledninger. Mange af de large scale projekter som Wiwa har været involveret i, viser at Wiwa er en af de største og førende producenter af udstyr til first-coatings og renovering af rør og rørledninger.

Malesystemer som er velegnede til  maleprocesser i rørledninger:

 1. Wiwa Professional
 2. Wiwa Herkules GX Serien
 3. Wiwa Duomix 230, Duomix 270, Duomix 300/333
 4. Wiwa Fleximix 2

Frederik Nielsen

"Har du brug for mere information om 2K maleanlæg? Så tag gerne fat i mig."

Frederik Nielsen Clemco Danmark A/S

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold. Læs mere

Luk