Kurv (0)

Din kurv er tom

Du har ikke tilføjet nogen produkter endnu

Det er cool at være kvindelig bygningsmaler

Hos Clemco Danmark holder vi jævnligt kurser for bygningsmalere, og vi ser i stigende grad flere og flere kvinder på kurserne. Nogle gange er det rene pigehold, vi underviser – og det er en tendens vi hos Clemco Danmark synes er ret interessant. Blandt de unge og nyuddannede er det næsten halvdelen, der er kvinder.
Vi har spurgt et par stykker af de kvindelige bygningsmalere, som har deltaget på vores kurser, hvad der har ligget til grund for at vælge netop bygningsmalerfaget, og hvad det er de tilfører branchen?

For nogle ligger det i generne, forstået på den måde at, familien har været håndværkere af den ene eller den anden slags, i flere generationer tilbage. Og der har på den måde været mulighed for at gå i forældrenes fodspor. Dette gælder faktisk for en stor del af de kvindelige malere. Dette var bl.a. også tilfældet for Rebekka Guldbrand Vedstesen, som vi tidligere har skrevet en artikel om. Både hendes mor og morfar var bygningsmalere. Hun fik en flot 8. plads i verdensmesterskabet WorldSkills 2017.

Andre igen synes at de siden barnsben har adskilt sig lidt i forhold til deres pigevenner, og foretrukket at lege med drenge, lege med Lego, klatre i træer, bygge huler og spille fodbold. Og så er der dem, der bare ikke egner sig til at sidde stille på en stol fra tidlig morgen til sen aften. Det praktiske arbejde har også været en mulighed for dem, der ikke var så stærke bogligt. Årsagerne til hvorfor kvinderne vælger bygningsmalerfaget spænder altså lige fra familieforudbestemte vilkår til tilfældigheder.

Stor respekt til de kvindelige bygningsmalere

Gennemsnitsalderen på kvinderne der begynder at uddanne sig til bygningsmalere, er højere end for mændene. For mændene ligger valget åbenbart mere lige for. Kvinderne, som vælger bygningsmalerfaget, har som regel prøvet at snuse til andet mere kvindebestemt arbejde, men har fundet ud af, at de har brug for noget andet i deres liv. At kvinderne er lidt ældre end mændene, når de begynder deres uddannelse, gør at mændene automatisk får mere respekt for kvinderne. Respekt er ikke noget kvinderne altid har haft i bygningsmalerfaget.

En af de kvinder, som har været i branchen i mange år, fortæller at der i begyndelsen af hendes karriere i 1990’erne, ikke var den store respekt for pigerne, men tiderne har heldigvis ændret sig, og i dag er det ikke noget problem overhovedet at være pige i branchen.

Noget af det der kan være en udfordring for kvinderne er det hårde fysiske arbejde. Der er en del kvinder, som inden de tager fat på uddannelsen, tror, at det at være bygningsmaler, er at gå rundt og male med pensel og rulle. Det er meget mere end det. Med til faget hører også enormt hårdt arbejde, så som eksempelvis at skulle fuldspartle væggene i 20 lejligheder. Det er hårdt for den kvindelige fysik, men heldigvis er de fleste Kvinder rigtigt gode til at lytte til kroppens signaler, hvorimod mænd vælger at tænke at smerten skal arbejdes væk.

Der er forskel på den kvindelige og den mandlige bygningsmaler, og i hvert fald én ting har de til fælles: De er stolte af deres fag og faglighed.

Hvad kvinderne tilfører faget

Hvis de selv skal sige det, så tilfører kvinderne rigtig meget godt i bygningsmalerfaget:

  1. Mere struktur på byggepladserne
  2. Ser løsningsmuligheder uden at brokke sig
  3. Er ofte kreative og elsker tapeter og farver
  4. Mere interesserede og nysgerrige ved nye produkter
  5. Finmotorisk dygtige, mens mændene er bedre til det hårde knoklearbejde
  6. Servicemindede og gode til kommunikation med kunderne og overholdelse af aftaler
  7. Indlevelse i kundernes drømme

De piger – og mænd for den sags skyld, som vi har mødt på vores kurser, er alle super cool, flittige og sætter en ære i at være bygningsmalere. Der er altid god stemning, når vi holder  vores kurser for bygningsmalere, og det er altid noget vi fra Clemco Danmarks side ser meget frem til. Vores Graco kurser er ret populære, så se om ikke at det måske også var noget for dig. Læs om vores kurser her: Graco airless sprøjtekurser

  

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold. Læs mere

Luk