Kurv (0)

Din kurv er tom

Du har ikke tilføjet nogen produkter endnu

En grønnere tilgang til sprøjtemaling

Ønsker du en mere grøn tilgang til sprøjtemaling og en renere sprøjtekabine?

Der bliver talt og skrevet meget om miljøvenlig sprøjtemaling. Alle virksomheder der beskæftiger sig med sprøjtemaling kender til de strenge miljø- og arbejdsmiljøkrav der stilles til arbejdets udførelse. Der er dog også en lang række dagligdags tiltag som man kan udføre for at malerarbejdet gøres mere miljøvenligt og nogle gange til en lavere pris. Nedenfor giver vi nogle tips til sådanne forbedringer. Måske kender du allerede til idéerne, men mangler at udføre dem i praksis. Husk at du altid er velkommen til at kontakte os for yderlige råd og vejledning.

 • Undersøg f. eks. om din kunde kan acceptere at der anvendes vandbaserede malingssystemer til maling af emnerne. De vandbaserede malingssystemer kan give næsten de samme beskyttende og finishmæssige egenskaber som fortynderbaserede malingssystemer. Hvis du anvender vandbaserede malingssystemer skal du tjekke om dine airless malerpumper er udført i rustfrit stål, så de ikke ødelægges af vandindholdet i malingen.
   
 • Begræns farveskifte mest muligt, så du undgår malings- og fortynderspild. Der findes i dag meget effektive systemer der hurtigt og bekvemt kan foretage farveskift, og det er muligt at anvende rigtig mange farver (baser) med et meget begrænset malingsspild under farveskift. Se bl.a. vores Wiwa Fleximix 1.
   
 • Husk at skifte afdækning og ”nisseskæg” ofte inde i din sprøjtekabine. Ved at renholde gulve og vægge i din kabine kan du opnå en meget bedre finish på de færdigmalede emner. Der vil være mindre løst støv i sprøjtekabinen og samtidig vil et rent arbejdsområde bidrage til en bedre ”husholdning” i kabinen og blanderummet.
   
 • Hvis du opsamler skyllefortynder og malingsrester med højt indhold af fortynder kan du destillere resterne i en inddamper og få ren fortynder ud der kan bruges til rengøring og som skyllefortynder igen. Dog anbefaler vi at man bruger ny og ubrugt fortynder til gennemskyldning af Wiwa Fleximix anlæg. Der er mange penge at spare ved brugen af en inddamper så man kan genbruge fortynderen. Læs mere her om hvordan.
   
 • Undersøg hos malingsleverandørerne om der er mulighed for at skifte til en malingstype der giver en bedre performance i forhold til lagtykkelsen på malingen. Hvis man med en lavere lagtykkelse kan opnå den samme eller bedre korrosionsbeskyttelse, slidstyrke og slagfasthed er der nogle gange gode penge at spare.

Det var lidt af de råd vi har, og som du forhåbentligt kan bruge i det daglige malerarbejde.

Frederik Nielsen

"Der sker hele tiden mange tiltag for bedre og renere miljø og bedre og renere arbejdsmiljøer. Vi har fingeren på pulsen, så giv mig et kald hvis du har brug for gode råd og vejledning om rent miljø!"

Frederik Nielsen Adm. Dir. Clemco Danmark

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold. Læs mere

Luk
Clemco Nyhedsbrev