Kurv (0)

Din kurv er tom

Du har ikke tilføjet nogen produkter endnu

Clemco Danmark er klar med nøglefærdig automatiseringsløsning til metallisering af vindmølletårne

Clemco Danmark har igennem de sidste par år udviklet et nøglefærdigt automationssystem til zink/alu-metallisering og den videre sprøjtemaling af vindmølletårne. Vores konstruktører har efter et langt udviklingsforløb fået udviklet en automationsløsning, som er målrettet vindmølletårne. Det er en branche, hvor vi i Clemco Danmark har meget lang erfaring, og derfor har det været nærliggende for os at satse på at udvikle en automationsløsning, der kan udføre en automatiseret overfladebehandling. Heldigvis er der også kommet syn for sagen, og vi er nu ved at levere vores andet anlæg til en stor kunde i udlandet. Det første anlæg blev indkørt i foråret hos samme kunde. Vi er meget stolte af, at det første tårnsegment der blev metalliseret holdt sig indenfor produktionsspecifikationerne, så det kunne køre videre i coating processen, uden der var behov for en manuel efterbearbejdning af tårnet.

Clemco Danmark er specialister indenfor metallisering

Clemco Danmark har i rigtigt mange år beskæftiget sig med metallisering, og vi var de første i Danmark, som indførte denne teknologi, som allerførst blev anvendt på blandt andet stålbroer og siden, og med god grund, har fundet indpas indenfor vindenergi. Denne lange proceserfaring har vi set som vores bedste forudsætning for at udvikle en automationsløsning.

Vi er i bund og grund procesfolk, der har lært os automatisering og ikke omvendt. Det betyder, at vi langt mere konkurrencedygtigt kan opbygge et automationsanlæg, da vi ved fra tidligere salg, hvad et anlæg må koste for at kunden stadig har en god mulighed for at tjene pengene fra investeringen hjem igen. Derfor er anlægget også opbygget med motorer og frekvensstyringer, som er almindelige i industrien, hvilket har været med til holde prisen på et meget realistisk niveau. I bund og grund er det vores grundlæggende viden om viftebredder, fremføringshastigheder, sprøjtevinkler og overlap, som har dannet det tekniske datagrundlag for processen. Det har været en ny og meget spændende proces for os at kunne få det omsat til en effektiv overfladebehandling via frekvensstyrede motorer og udnyttelsen af systemets fire akser.

Den længste akse er udlagt til at være 42 meter som standard, og stålstrukturen som holder anlægget, monteres fast i betongulvet, så vi ikke er afhængige af styrken i kabinens stålkonstruktioner, men kun af gulvet i kabinen. Det gør at automationsanlægget kan monteres i alle kabiner med fast gulv, hvorfor den den optagne plads er minimal. Et komplet anlæg kan monteres og være klar til drift efter indkøring på under tre uger.

Hurtigere, bedre og mere effektivt end manuel metallisering

Automationssystemet vi har udviklet metalliserer med 3 styks OSU Hessler 600 ampere pistoler, og det giver en coatingkapacitet på ca. 180-200 m2 i timen. I alt kan de store off shore tårnsegmenter færdigbehandles på ca 4½ time inklusiv håndteringen af tårnet. Det er en markant nedbringelse af tiden man bruger på at metallisere tårne manuelt. Systemet består af 4 akser, der drives ved hjælp af frekvensstyrede asynkrone motorer, og operatøren kan i operatørdisplayet vælge den recept og tårnstørrelse, som er nødvendig. Herefter kører man en referencekørsel med metalliseringsarmen, så man kan bestemme nulpunkt og tårnets placering i kabinen. Når disse basisindstillinger er på plads, kan man opstarte metalliseringsprocessen, som så forløber uden menneskelig indblanding, indtil tårnsegmentet er metalliseret færdigt. Vores automationssystem kan anvendes til alle typer off shore tårnsegmenter vi kender i dag både de nederste cylindriske tårne og de øvre koniske tårne.

Det 4-aksede system kan overfladebehandle koniske tårnsektioner i størrelsen fra Ø4,5m og op til Ø8m. Til metalliseringsløsninger anvender vi tre styk Osu Hessler 600 Amp pistoler hvor sprøjtevifterne er nøjagtigt udlagt til at kunne påføre en metalliseringslagtykkelse fra 80-180 my.

Indenfor sprøjtemaling har vores mangeårige samarbejde med det tyske Wiwa givet os en god erfaring, til at vi kan tilbyde automationsanlægget til airless maling med epoxy -og polyurethansystemer, samt de nye low VOC og high solid malingssystemer.

Frederik Nielsen

"Ring til mig hvis du er interesseret i at vide mere om vores automationssystemer"

Frederik Nielsen Clemco Danmark A/S

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold. Læs mere

Luk