Kurv (0)

Din kurv er tom

Du har ikke tilføjet nogen produkter endnu

Vådsandblæsning

Fordele ved vådsandblæsning

Der findes forskellige former for sandblæsning, og alt afhængigt af hvilken type overflade der skal sandblæses, kan typen af sandblæsning variere. Ved vådsandblæsning tilføres vand under sandblæsningen, hvorved støvdannelsen reduceres betydeligt. Der er som sådan ikke nogen forskel i sandblæseteknikken, om man sandblæser på normal vis, eller om man vådsandblæser. Dog skal det understreges, at det færdige resultat er forskelligt fra hinanden;

Vådsandblæsning bruges på overflader som teglsten, pudsede og filtsede husfacader, kalk, mørtel og beton overflader. Fordelen ved vådsandblæsning er at vandet får blæsemidlet og støvet til at lægge sig, så det ikke er til gene for omgivelserne. Og denne form for sandblæsning er derfor mest brugt i tæt bebyggede områder. Derudover giver det en noget glattere og mere ensartet finish. Ulempen ved vådsandblæsning er at alle facader efterfølgende skal spules med rent vand (gerne med en højtryksrenser), for at fjerne slam og støv, så facaderne står ru og klar til efterfølgende overfladebehandling. Dette gør at vådsandblæsninger bliver en smule dyrere end tørsandblæsning.

Vådsandblæsning er en trykreguleret blæserensning med mineralske blæsemidler i flere forskellige størrelser. Blæsemidlet fremføres ofte med et lufttryk på 5-7 bar og vandet tilsættes ved dysen enten under tryk ind i blæsedysen eller med et almindeligt vandstrålehoved. På den måde danner vandet en kappe om blæsemidlet, og det bevirker at støvgenerne nedsættes. Der benyttes traditionelt sandblæsningsanlæg, trykluftskompressor og en vandforsats på selve dysen.

Inden man påbegynder et nyt vådsandblæsningsprojekt, er det en god idé at lave en prøvesandblæsning som skal godkendes i samarbejde med kunden. Prøvesandblæsningen giver også en god indikation af, hvilket blæsemiddel der vil være at foretrække til jobbet.

Vandet kan tilsættes på to forskellige måder:

  • Vand og blæsemiddel blandes sammen inden det sprøjtes ud gennem dysen
  • En vanddyse påsættes sandblæsedysen, og vand og blæsemiddel sprøjtes ud af hver sin dyse på samme tid, så vandet indkapsler blæsemidlet

Anlæg til vådsandblæsning

Anlæg til vådsandblæsning har forskellige størrelser og kapacitet alt afhængigt hvilken overflade der skal vådsandblæses.

Clemco’s nyeste Wet-Blast Flex sandblæseanlæg er en ny vådsandblæser, der udfører sandblæsning, mens der samtidigt, under tryk, tilsættes en mindre mængde vand. Det betyder, at støvdannelsen som sandblæsning ellers er kendt for, er minimeret under vådsandblæseprocessen. Det er muligt at anvende sandblæseanlægget både til tørsandblæsning, hvor man sandblæser på almindelig vis, eller til vådsandblæsning, hvor støvet bliver bundet i vandtågen. Desuden kan systemet anvendes som en højtryksrenser til afrensning med vand alene uden tilsætning af blæsemiddel. Som navnet indikerer, er det et meget fleksibelt anlæg, hvorfor det også er så populært.

Læs mere om Clemco Wet Blast Flex her

Læs mere her om vores vådsandblæseanlæg

Miljø og sikkerhed

Alt arbejde der har at gøre med afrensning og overfladebehandling med sandblæsning i tæt bebyggede områder, skal meldes til miljømyndighederne. Det er vigtigt at afskærme stilladser m.m. med plastik, så omgivelserne beskyttes mest muligt. Døre og vinduer skal afdækkes med min. 200 my plastik. Og så skal man være opmærksom på at vand og støv vil trænge ind i selv de mindste utætheder i facaden, og kan forårsage skader. Inden hver vådsandblæsningsopgave skal støj- og støvforholdene vurderes i forhold til omgivelserne. Efter vurdering kan vådsandblæsningen tilpasses; evt. ved brug af undertryk og ekstra afskærmning. Husk også at sandblæsning er støjende, og derfor bør man søge tilladelse hos de relevante myndigheder.

Se også ...

 

 

Operatøren skal være forsynet med hjelm som har indbygget friskluftforsyning og åndedrætsværn. Og derudover er det vigtigt at bære specielt designet sandblæsedragt og handsker. Hos Clemco Danmark forhandler vi alt indenfor beklædning og sikkerhed. Se vores store udvalg af sikkerhedsudstyr

Karsten Hansen

"Hvis du vil vide mere om vådsandblæsning, så ring til mig!"

Karsten Hansen Frosio Inspector level III

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold. Læs mere

Luk
Clemco Nyhedsbrev