Kurv (0)

Din kurv er tom

Du har ikke tilføjet nogen produkter endnu

Valg af sandblæsningskabine

Sådan vælger du din sandblæsekabine

En sandblæsningskabine til håndindføring er meget velegnet til mindre emner der skal sandblæses, og hvor man ikke ønsker et decideret rum til sandblæsning. Sandblæsningen sker enten automatisk eller manuelt. Hvis det foregår manuelt, udfører operatøren arbejdet ved at placere sine hænder gennem handskehullerne i sandblæsekabinen, tage fat i sandblæsningspistolen eller dysen, og påbegynde sandblæsningen, mens sandblæsningsprocessen følges gennem et vindue. En automatisk sandblæsningskabine derimod kræver kun at operatøren indfører og udtager emnerne fra anlægget. Al sandblæsningsmiddel, støv og snavs vil blive opsamlet i en cyklon og det tilhørende filterudstyr.

Når du vælger en sandblæsningskabine, er det vigtigt, at du har følgende oplysninger ved hånden:

  • Hvor stor en sandblæsekabine har du brug for
  • Størrelsen på det emne, der skal sandblæses
  • Hvilken type sandblæsningsmiddel du gerne vil bruge
  • Hvor stort dit behov er
  • Mængden af trykluft du har til rådighed i din kompressor

Med disse oplysninger, vil du være klar til at tale med en sælger af sandblæsningsudstyr. At tale med en sælger som ved noget om sandblæsningens svære kunst, vil spare dig penge og tabt produktionstid.

Sandblæsningskabiner kan opdeles i manuelle og automatiske anlæg. Manuelle anlæg kan yderligere inddeles i standard anlæg og heavy duty anlæg.
 

Manuelle sandblæsningskabiner

Manuelle sandblæsningskabiner kræver trykluft til at fremdrive sandblæsningsmidlet mod overfladen af det emne der skal sandblæses. Der er 2 grundlæggende metoder inden for sandblæsningsprocesser:

  • injektionsblæsning, som er bedst egnet til lav produktion, da blæsetrykket ikke kommer over 4,5 bar.
  • trykblæsning, som er bedst egnet til høj produktion, da blæsetrykket er højere end ved injektion.

Injektion omfatter anvendelsen af en håndholdt pistol med en luftstråle og dyse. Denne pistol omtales normalt som en ’injektion’ pistol. Hos Clemco Danmark tilbyder vi denne pistol i flere størrelser for at imødekomme varierende produktionshastighed samt at kunne bevare lufttrykket.


Trykblæsning består af en tryktank med sandblæsningsmiddel, en enkelt slange og en dyse. Denne metode er 3-4 gange så effektiv som injektionsmetoden. Trykblæsning bør overvejes, når et stort område skal sandblæses, eller når svær rust, eller flere lag maling skal fjernes.

Vores sandblæsekabiner er designet til sandblæsning under fuld drift i 8 timer om dagen. Der er mange muligheder, fra størrelse og dør konfigurationer til forskellige tilbehør. Systemet består normalt af en kabine med 2 døråbninger, vindue, belysning, handsker, genvinding til sandblæsningsmiddel, og filterudstyr. Husk at sandblæsekabinerne tilbydes som enten et injektions- eller et trykblæseanlæg. 

Klik her for at se vores store udvalg af sandblæsekabiner
 

Hastighedens indflydelse ved sandblæsning

Sandblæsningens hastighed varierer med mængden af trykluft der anvendes. Når du fordobler mængden af trykluft (m3 / min) øges produktionskapaciteten med ca. 50%, men dette afhænger meget af hvilket blæsemiddel samt beskaffenheden af de emner der skal sandblæses. Størrelsen på åbningen (lysningen) af sandblæsningsdysen har derfor stor betydning for hvor hurtigt man kan sandblæse et emne. Husk at emnerne også tager tid at håndtere ind og ud af sandblæsningskabinen.

Du er altid velkommen i Clemco Danmark til at få foretaget en prøveblæsning på dine egne emner, så du kan få et reelt billede af produktionshastigheden.

Sandblæsningskabinens størrelse

Vælg aldrig en sandblæsningskabine baseret på emnestørrelsen alene. Jo bedre overblik og plads som operatøren har i sandblæsningskabinen, des hurtigere og bedre vil sandblæsningsprocessen forløbe. Større sandblæsningskabiner giver bedre overblik og bedre føling med sandblæsningen. Blæsemidlet og støvet får også mere plads til at fordele sig på i et stort kabinet, hvilket medfører et bedre overblik igennem vinduet. En større kabinestørrelse gør også at emnet kan bevæges og roteres uden problemer, så emnet bliver sandblæst 100%.

Mange gange kan det være hensigtsmæssigt at placere emnet på et bord der kan rotere således at operatøren kan dreje emnet rundt med én hånd, så det kan sandblæses hele vejen rundt i én arbejdsproces.
 

Automatisk sandblæsning

Denne type udstyr består som regel af et indekseret satellit drejebord eller en conveyor hvor blæseprocessen foretages af en sandblæsningsrobot. Operatøren sandblæser ikke hvert emne manuelt, men man indfører med robot eller manuelt de emner der skal sandblæses, og efter endt proces udtages de sandblæste emner.

Denne type anlæg bør tages med i overvejelserne, når mange emner med særlig udformning skal sandblæses og når man vil være helt sikker på at resultatet skal have en ensartet overfladebehandling.

Den vigtigste beslutning før man anskaffer et automatisk sandblæsningsanlæg er at opnå det ønskede resultat med overfladebehandlingen. For at gøre dit projekt til en succes arbejder vi tæt sammen med vores kunder, så vi kan finde en skræddersyet løsning som er perfekt afstemt. Det betyder ikke noget, om det er en modificeret standardsystem eller en helt ny udvikling af ny blæsekabine som er tilpasset specielle emner der skal sandblæses.

Ud over at sætte sig ind i sandblæsningsudstyret, bør du også være fortrolig med blæsemidler og trykluftsforbrug. Hvis ikke du benytter den korrekte type blæsemiddel, eller ikke bruger den rette mængde trykluft, vil dit sandblæsningsudstyr ikke kunne udnytte sit fulde potentiale. Hvis man anvender hårde blæsemidler som korund må man forvente at et automatisk sandblæseanlæg kræver en del vedligeholdelse, da hårde blæsemidler er slider en del på sandblæsekabinens overflader. Vi udfører selvfølgelig inddækninger med gummi eller manganplader, hvor det er nødvendigt.
 

Blæsemidlet

Det er ikke klogt at bruge sand i en lukket sandblæsningskabine, medmindre anlægget er beregnet til det, fordi nedbrydningen af sand er cirka 50-80 % i første gennemløb og det producerer dermed en stor mængde støv.

Særlige blæsemidler er blevet udvundet og fremstillet specielt til brug i sandblæsningskabiner, og kan genbruges flere gange, og fås i mange typer og størrelser. Disse blæsemidler omfatter glasperler, aluminiumsoxid (korund), stålgrit, plast blæsemidler og sågar knuste valnøddeskaller.
Når du skal vælge kornstørrelsen på sandblæsemiddel, skal du vide at jo finere blæsemidlet er, jo mere rensende virker det, men samtidig skaber det også mere slid på anlæggets komponenter. En undtagelse fra denne regel er glasperler. Glasperler er runde, og de skaber ikke nær så meget slitage som eksempelvis korund gør.
 

Trykluft

Lufttrykket er ikke så vigtig som luftvolumen når det kommer til valg og brug af sandblæsningskabiner. De fleste sandblæsningsprocesser udføres mellem 3,5-6 bar. Kun den nødvendige mængde tryk bør anvendes, da en for høj indstilling kan forårsage for hurtig nedbrydning af blæsemidlet, uden nogen væsentlig forøgelse i produktionshastigheden.
Mængden af ​​trykluft en sandblæsningskabine vil forbruge, er baseret på størrelsen af sandblæsningsdysen. Den mængde trykluft som du skal anvende kan oplyses af Clemco Danmark, så du kan få at vide hvad du behøver for at vælge en egnet kompressor.

Når du skal købe en kompressor, skal du være sikker på at du spørge om, hvad kompressorens ”Air Delivery Rating” output er. Dette er den faktiske mængde af trykluft, du kan bruge. Det er vigtigt at tale med en leverandør som ved noget om trykluft og sandblæsningskabiner før du køber din kompressor.

Du kan regne med at en sandblæsningsdyse på 6,5 mm har et trykluftsforbrug på ca. 2,5 kubikmeter i minuttet ved et tryk på 7 bar.

Se vores udvalg af sandblæsningsanlæg

Frederik Nielsen

"Jeg anbefaler at du ringer til os inden du tager den endelige beslutning for hvilken sandblæsekabine du har brug for !"

Frederik Nielsen Adm. Dir. Clemco Danmark

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold. Læs mere

Luk
Clemco Nyhedsbrev