Kurv (0)

Din kurv er tom

Du har ikke tilføjet nogen produkter endnu

Clemco Danmark A/S har installeret overfladebehandlingsudstyr på 18 robotter til metallisering og sandblæsning på topmoderne containerfabrik i Kina

Clemco Danmark A/S har god fremgang indenfor automatiserede robotløsninger til overfladebehandling af større stålkonstruktioner indenfor olie & gas, vindenergi og produktion af containere. 
Vi har efterhånden i mange år leveret robotløsninger indenfor sandblæsning, metallisering og maling, og vores team af specialister udvides løbende, i takt med at vi får mere og mere succes med vores robotsystemer.

I 2021 var vi i Kina for at installere udstyr på 18 robotter til metallisering og sandblæsning.

Virksomheden der bl.a. fremstiller containere til bl.a. fødevaretransport, har vi arbejdet sammen med i mange år, og vi har allerede leveret mange automationsløsninger til kunden i bl.a. Asien og Sydamerika gennem de seneste år.
Da vi blev kontaktet af kunden i begyndelsen af 2021, var det med henblik på at få automatiseret metalliseringsdelen i deres produktion af containere. Kunden ønskede en nøglefærdig løsning med metalliseringsudstyr, procesprogrammering, robot beskyttelsesdragter, kabelkæder, trådfødning samt komplet installation og kommissionering on-site.

Opstart af projektet med de 18 robotter

Da vi havde fået udspecificeret alle kravene fra kundens side, begyndte planlægningen af selve projektet.
Alle ledige udviklingsressourcer indgik i planlægningen: vores ingeniører, elektrikere, programmører og projektledere kom hele vejen rundt om projektet med de udfordringer og muligheder, der er en del af et projekt som dette. En komplet ’Design & Construction’ manual blev udfærdiget.

Faserne i projektet med 18 de robotter:

  • Designfase
  • Fremstillingsfase
  • Afprøvningsfase – FAT test
  • Nedtagningsfase
  • Afskibning
  • Udarbejdelse af dokumentation og installationsmanualer
  • Installation og kommissionering on site hos kunden – SAT test

 

 

Billedet til højre er taget under FAT testen i vores egne lokaler i Skanderborg. I forgrunden ses en metalliseringsrobot med beskyttelsesdragt, og i baggrunden ses en sandblæsningsrobot med beskyttelsesdragt. 

Robotløsningen

På billedet her ovenfor ses en metalliseringsrobot udstyret med beskyttelsesdragt, kabelføring og metalliseringspistol. Billedet er taget under FAT testen i vores lokaler i Skanderborg.

Da vi kom on-site hos kunden i Kina, fik vi monteret de specialdesignede robotbeskyttelsesdragter til alle 18 robotter, der er individuelt tilpasset robottens bevægelsesmønster. Dragterne er designet, så de mest udsatte områder på de individuelle dragter kan udskiftes individuelt ved slitage.

Hver robot metalliserer eller sandblæser forskellige områder af containeren. Derfor har hver robot et individuelt bevægelsesmønster, der skal tages højde for i designet af beskyttelsesdragten, og der skal også tages højde for tråd- og kabelføring fra kabeltromle til metalliseringspistolen på hver robot.

Vi leverede også individuel trådfremføring af zinktråd til metalliseringsanlæggene på robotterne.

Vi udførte komplet indkøring af metalliseringsanlæggene for at optimere lagtykkelsen, så kunden opnår betydelige besparelser i forbruget af zinktråd.

Selve projektet har været en succes og har været en kæmpe fornøjelse fra start til slut. Og det kan vi bl.a. takke det kinesiske kundeteam for, der stillede en enorm viden og ekspertise til rådighed, og som var meget samarbejdsvillige, og som havde en god forståelse for projektet, så Clemco Danmarks hold kunne løse opgaven bedst muligt.

I dag er det ca. 5 måneder siden at robotterne blev installeret og kom op at køre. Driften på containerfabrikken kører som forventet, og i dag bruger kunden ca. 30% mindre metalliseringstråd og 40% mindre trykluft. Derudover har de opnået en meget høj og ensartet kvalitet på de sprøjtede emner, og produktiviteten er steget.

Vi fik endnu en gang bevist at vi er verdensførende indenfor automatiserede overfladebehandlingsløsninger med robot.

Frederik Nielsen

"Hvis du vil vide mere om robotløsninger til overfladebehandling, så er du velkommen til at ringe til mig."

Frederik Nielsen Clemco Danmark A/S

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold. Læs mere

Luk