Kurv (0)

Din kurv er tom

Du har ikke tilføjet nogen produkter endnu

Kender du historien bag Clemco Danmark?

Vores kunder spørger os tit om, hvem Clemco egentligt er, og hvordan Clemco Danmark hænger sammen med Clemco koncernen. Det er vigtigt for os at slå fast, at Clemco Danmark er en privatejet virksomhed, som er forhandler af Clemco udstyr, og som bærer Clemco-navnet, men som ikke er en del af Clemco koncernen. Vi er dog en officiel forhandler af Clemco og Munkebo produkter, og en licenseret integrator af sandblæsningsudstyr med fokus på sandblæsningsanlæg og Clemco Danmarks egenudviklede robotløsninger indenfor overfladebehandling. Men hvordan hænger historien sammen om den spændende virksomhed som i årevis har leveret overfladebehandlingsudstyr til stål- og byggeindustrien?

Det hele begyndte med en udlejningsforretning med større anlæg til byggebranchen i San Francisco

Nogenlunde samtidig med at byggeriet af Golden Gate Bridge var i fuld gang, og i årene efter, var der rigtigt godt gang i byggebranchen. Og det var nogenlunde på dette tidspunkt, og her i San Francisco, at A.J. Cleary fik idéen om at starte et udlejningsfirma op, som kunne udleje større anlæg til byggebranchen.

Det hele tager sin begyndelse i 1941 i San Francisco, hvor en mand ved navn Alfred J. Cleary begynder at leje udstyr og maskiner ud til byggebranchen, som på dette tidspunkt var i rivende udvikling. Især hvad angik sandblæseanlæggene, mente A. Cleary at de anlæg han kunne få fat på til sit udlejningsfirma, var af en forholdsvis ringe kvalitet, og han besluttede sig derfor at begynde at producere anlæggene selv. Det skulle vise sig at blive en stor succes, og i 1958 kunne Clemco åbne deres første udenlandske afdeling i England. Og her blev anlæggene bl.a. brugt til at sandblæse og rengøre facaderne på Buckingham Palace, Londons Tower Bridge og Tower of London. Og derefter gik det hurtigt, og Clemco blev så småt et anerkendt navn rundt omkring i verden. Sandblæseanlæggene fra Clemco blev bl.a. brugt til olieborerigge i Singapore, til mineudstyr i Australien og lagertanke til olie i Saudi Arabien. I 1974, tog Clemco det næste store skridt og lancerede Clemco International GmbH – et datterselskab med kontor og fabrik tæt på München i Tyskland, som stadig den dag i dag servicerer Europa, Mellemøsten og Afrika. Clemco International stiftede datterselskaber med kontorer i Estland, Spanien og Singapore, en fabrik i Ungarn, samt kontor og fabrik i Danmark. Og det er det firma, som vi i dag kender, som Clemco Danmark A/S, der dog siden har fået en ny ejer.

Clemco Danmark har sine rødder og kultur i Danmark, men er også tro mod sit amerikanske islæt


Den nuværende ejer og leder af Clemco Danmark, Frederik Nielsen, som overtog Ferlov Clemco i 2011, har formået at værne om både den gamle Clemco kultur i organisationen, men også holdt på de gamle Ferlov-traditioner, samtidig med at han tænker innovativt i store fremtidsplaner i forhold til automation og robotløsninger.
 

Hos Clemco Danmark er alle enige om at god service og faglig kompetence er vigtige elementer i dagligdagen. På billedet ses en del af Clemco teamet i Skanderborgafdelingen.

Clemco Danmark var oprindeligt en danskejet virksomhed fra 1949, som hed Ole H. Ferlov. Ole Ferlov startede sin forretning op med sandblæsning og andre maskiner til overfladebehandling, og ledede virksomheden i en lang årrække. Med mange lighedspunkter i forhold til Clemco i USA, så mødtes Ole Ferlov og A. J. Cleary ved forskellige branche- arrangementer rundt om i verden, og et livslangt venskab blev skabt – og dermed også en god forretningsrelation. Peter og Henrik Ferlov tog over efter deres far og kørte virksomheden videre efter hans død. I 2001 solgte Ferlov virksomheden til Clemco Industries i USA, og virksomheden skiftede navn til Ferlov Clemco. I 2008 blev Frederik Nielsen ansat til at drive den amerikanskejede Ferlov Clemco virksomhed i Danmark. I 2011 overtog Frederik Nielsen selv virksomheden og kaldte den Clemco Danmark for at bibeholde de gode relationer og bevare kundernes kendskab til Clemco. Derfra var der ikke længere ejerforhold mellem Clemco og Clemco Danmark, men samarbejdet mellem de to virksomheder kører den dag i dag med fuld styrke, og vi udvikler sammen nye løsninger til overfladebehandling.

I dag består Clemco Danmark af et fantastisk team af gode kollegaer med høj faglighed, en dyb loyalitet og med et indbyrdes sammenhold, som er ret unikt. Hos Clemco Danmark er der en holdånd, og man står sammen om at løse opgaverne med en god hjælp fra kollegaerne imellem. Loyaliteten og arbejdsglæden kan især ses i forhold til hvor lang tid den enkelte medarbejder har været ansat. Mange af Clemco Danmarks medarbejdere har været ansat i langt over 10 år, og flere har været en del af holdet i over 20 og 25 år. Clemco Danmark er et firma man kan udvikle sig i, et firma der udvikler sig, og et firma som sætter stor pris på mennesker, service og faglighed.

I Clemco Danmarks produktprogram indgår også produkter og anlæg fra Munkebo Clemco. Munkebo Clemco består både af kontorer og fabrikker i Munkebo på Fyn. Munkebo er en internationalt anerkendt producent af vakuumenheder, blæsemiddeltransport, genvindingssystemer og ventilationssystemer. Clemco International købte Munkebo i 2006, og Munkebo blev til Munkebo Clemco. Clemco Danmarks relation til Munkebo Clemco er, at vi er officiel eneforhandler af Munkebo Clemco udstyr i Danmark. Også i forbindelse med robotløsninger har vi et godt samarbejde kørende med eksport til resten af verden.

Udvikling, nytænkning og robotløsninger er blevet en stor del af Clemco Danmark

Vores handel og service med udstyr og maskiner til sandblæsning, metallisering og maling er en meget vigtig del i vores forretning, men siden den nye ejerstruktur er trådt i kraft, så har vi fokuseret mere og mere på eksport af vores turnkey løsninger indenfor automatisering af overfladebehandling. Det betyder at Clemco Danmark i dag er en international specialiseret virksomhed, som også leverer robotløsninger til vind industrien, olie & gas samt i bilindustrien. Det er en rejse, som vi har været længe undervejs med, men i dag har vi et godt fundament for fremtiden, hvor vi kan tilbyde egenudviklede robotløsninger til vores kunder.

Om Clemco Danmark

Clemco Danmark A/S er en grossist- og projektvirksomhed indenfor overfladebehandling. Vi tilbyder en lang række produkter og serviceydelser til overfladebehandling af stål samt salg af airless sprøjteanlæg til bygningsmalere.

Vi tilbyder noget af det mest gennemprøvede udstyr og anlæg til sandblæsning, metallisering og airless maling. Vi har meget lange samarbejdsforhold med vores nøje udvalgte leverandører fra fortrinsvis Europa og USA. Det betyder at vi har opnået meget stabile leverandør/kundeforhold, og at vi igennem en lang årrække har opbygget en stor viden om de enkelte produkter, som vi med glæde videregiver til vores kunder.

Vision

Clemco Danmark er en specialistvirksomhed, der producerer og forhandler maskiner og udstyr til overfladebehandling af stål og bygninger. Vores vision er, at vi med vores solide kendskab til overfladebehandling, kan bevare værdien af stålkonstruktioner og bygninger i aggressive miljøer.

 

Mission

Vores mission er altid at levere de bedste anlæg indenfor industriel overfladebehandling og til bygningsmalere. Vores mission vil vi opfylde ved konstant at udvikle vores viden om overfladebehandlingsmetoder, for derved at tilbyde de mest holdbare produkter til vores kunder indenfor industriel overfladebehandling og til bygningsmalere.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold. Læs mere

Luk