Kurv (0)

Din kurv er tom

Du har ikke tilføjet nogen produkter endnu

Clemco Danmark A/S er en del af fremtidens intelligente industri indenfor overfladebehandling af vindmølletårne

Clemco Danmark har igennem de sidste 2 år udviklet et robotiseret system til overfladebehandling af vindmølletårne. Systemet består af en 4-akset robotløsning med en manipulator arm, der kan overfladebehandle store tårnsegmenter på op til 36 meters længde og med en diameter på op til 8 meter. Tårnsegmenterne anvendes til off-shore vindmølleinstallationer i korrosionsklasse C5, og har en vægt på op til 250 tons. Typisk er tårnene koniske, og der er enkelte områder der ikke skal overfladebehandles, såsom mandehuller. Der er altså tale om en forholdsvis stor overfladebehandlingsmaskine, der kan udføre sandblæsning, metallisering med zink/alu for korrosionsbeskyttelse, og den afsluttende malingspåføring med epoxy og polyurethan baserede malingssystemer. Endvidere er det muligt at montere en 6-akset robot på maskinen, så der bliver mulighed for at køre en industrirobot langs en ekstern akse langs hele tårnsektionen. Derved kan man spare endnu mere maling eller metalliseringstråd, da overlappene bliver udnyttet mere optimalt.

Dataindsamling

For at imødekomme muligheder under Industri 4.0 er det vigtigt, at Clemco Danmark hele tiden bliver mere og mere vidende om, hvordan vores kunder mest effektivt kan overfladebehandle deres stålemner ved hjælp af en robotløsning. De data der opsamles omkring energiforbrug, luftflow og materialeforbrug, er vigtig viden for at kunne optimere overfladebehandlingen. Det er både når det drejer sig om sandblæsning, hvor tryk og luftflow kan opsamles, metallisering med zink, hvor især strømstyrken, ind- og udfasningskurver og materialeforbruget er vigtigt, samt ved sprøjtemaling hvor både flow, malingsviskositet og sprøjtetryk er vigtige parametre. Alle disse parametre kan analyseres og give en unik viden om hvordan den optimale indstilling er for parametrene, så man kan opnå store materiale- og energibesparelser i produktionen af store stålkonstruktioner. 

Industri 4.0 vil for Clemco Danmarks vedkommende understøtte vores eksport af automatiseret overfladebehandling af store stålkonstruktioner. Vores løsninger vil give en højere og mere ensartet kvalitet på overfladerne, da vi fremover kan anvende og kortlægge store mængder af procesdata indenfor eksempelvis metallisering, hvor vi opsamler, ampereforbrug, luftflow, wirehastighed og spænding V.

Den udvikling vi ser i dag, vil styrke virksomheder som Clemco Danmark til hele tiden at være innovative og skabe individualiserede fleksible løsninger. Det skal vel og mærke være løsninger, der kan hjælpe branchen fremad og udvikle vores unikke viden indenfor overfladebehandling af store stålkonstruktioner.

Karsten Hansen

"Hvis du vil vide mere om vores robotløsninger, så ring til mig!"

Karsten Hansen Frosio Inspector level III

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold. Læs mere

Luk
Clemco Nyhedsbrev