Robotprojekt hos den norske virksomhed Brunvoll

New facilities for robotic department

Automatiseret robotløsning til sandblæsning

Den norske virksomhed Brunvoll er en højteknologisk leverandør af bæredygtige fremdrifts- og manøvresystemer til den maritime industri. Brunvoll betjener den globale maritime sektor og arbejder målrettet på at gøre den maritime industri mere effektiv og bæredygtig igennem udvikling af innovative løsninger.

På nuværende tidspunkt er et team af højtuddannede teknikere fra Clemco Danmark hos Brunvoll, og arbejder på installationen af et dobbelt robotblæsningssystem. Dette system er designet til præcisionsblæsning af emner i forskellige størrelser og integrerer sandblæsningsudstyret med to ABB-robotter, som hver især er monteret på et stort tre-akset motoriseret rotationssystem. Hvert system er styret af lasersensorer, hvilket gør det muligt for ABB-robotterne at sandblæse mere nøjagtigt. Vores robotsystem udfører sandblæsning af emner op til 18 meter i længden og 4 meter i højden, og kan køre dag og nat uden menneskelig indblanding. Med en automatiseret robotløsning som denne, vil Brunvoll komme til at opleve øget produktivitet, effektivitet og højere kvaltet af sandblæsningen.

Billedet her til venstre er taget efter en vellykket FAT (Factory Acceptance Test) i vores faciliteter i vores afdeling i Skanderborg. Idriftsættelsen og SAT (Site Acceptance Test) er planlagt til starte op om et par uger hos Brunvolls.

Fra en kundeforespørgsel til en fuldt fungerende robotløsning

Vi er førende leverandør af avancerede robotsystemer til overfladebehandling af store stålkonstruktioner, og vi betjener både onshore- og offshore-markedet.

Og en af grundene til at vi har så stor succes med vores robot projekter, er at vi altid er med hele vejen i hvert enkelt projekt - lige fra den første forespørgsel fra en kunde vedrørende et automatiseret robotsystem, til den dag kunden har en fuldt fungerende robotløsning i brug. 

Vi er med i alle processerne fra idé til det færdige produkt, og står for alt indenfor udvikling af hardware og software, design og implementering. På den måde kan vi sikre, og stå 100% inde for, at overfladebehandlingen, uanset størrelse og materiale på de emner, der skal overfladebehandles, altid fungerer og er af højeste kvalitet. Og så har vi stor fokus på at have løbende kontakt med kunden og være i løbende dialog  -hele vejen. 

New facilities for robotic department
New facilities for robotic department

Kvalitetskontrol og test er vigtige for vores projekters succes

I vores samarbejde med Brunvoll - et projekt som afspejler vores standardprocedurer for alle vores projekter - udførte vi flere tests in-house for at garantere, at det vi leverer, er som det skal være, og at kvaliteten er i top. Disse omfattende tests fandt sted i vores egne faciliteter i Skanderborg før projektlevering.

For at sikre at projektet bliver den succes som både vi og kunden forventer, udfører vi en FAT sammen med vores kunde. Det kan både være ved at mødes fysisk eller i nogle tilfælde kan det klares online.

Til Brunvoll-projektet bød vi et team af specialister fra Brunvoll velkommen til test af robotsystemet. De skulle sikre at hver del af systemet, sammen med den overordnede funktionalitet, fungerede efter hensigten.

Dette efterfølges altid af idriftsættelse og SAT på vores kunders lokationer verden over.