Industriel maling

Airless malerudstyr til industrien

Hos Clemco Danmark har vi gennem mange år arbejdet med airless sprøjtemaling til industrien. Vi forhandler kvalitetspumper fra tyske Wiwa, til forskellige applikationer.

Airless malepumper fra Wiwa

Wiwa har siden 1950'erne produceret sprøjteanlæg, der er kendt i hele verden for at være de mest gennemtestede. Alle Wiwas malersprøjter bliver produceret og samlet i Tyskland. Wiwa følger konstant med udviklingen inden for de enkelte brancher, og der kommer løbende nye tilpassede modeller til.

Airless malepumper kan fås i mange forskellige størrelser, der har hver deres anvendelse indenfor forskellige malingstyper. Vi anbefaler, at du forud for anskaffelsen af en airless malersprøjte, oplyser os om hvilken type maling du skal anvende, samt hvor mange sprøjtepistoler du i givet fald skal tilkoble maleanlægget. Med de informationer i hånden kan vi helt præcist rådgive dig om hvilken størrelse malepumpe du skal bruge.

 

Wiwa malepumper til industri
Airless maling med Wiwa sprøjteanlæg

Hvordan fungerer en airless malepumper?

Et airless sprøjteanlæg fungerer ved at malingen eller mediet, der skal pumpes, sættes under højt tryk, og når man aktiverer sprøjtepistolen, strømmer malingen ud gennem en lille åbning i sprøjtepistolens dyse, som får malingen til at forstøve i en sprøjtevifte. Der er dog rigtig mange forhold, der har en stor indflydelse på det færdige resultat. Før man vælger et airless sprøjteanlæg er det vigtigt at man gør sig klart, hvordan det færdige resultat skal se ud på den malede overflade.

Valg af airless maleranlæg

Til overfladebehandling af stålemner, der skal behandles med en primer og efterfølgende med topcoat, anbefaler vi at man vælger en airless malepumpe fra Wiwa med den kapacitet som malingen kræver. I de tilfælde, hvor man har store mængder 2-komponent maling der skal sprøjtes, så kan det i mange tilfælde være en fordel at vælge en malersprøjte, der kan blande malingen direkte i sprøjteprocessen, for at man ikke blander mere maling end der er nødvendigt.

Hvis der skal transporteres base og hærder fra et blanderum, har vi mulighed for at installere fødepumper, der pumper malingen fra blanderummet direkte til airless mixeren. Dette giver den størst mulige sikkerhed, samt en meget bedre fleksibilitet i produktionsflowet.

Udover de gængse airless sprøjteanlæg har vi en lang række andre specialanlæg som anvendes til sprøjtemaling med specielle malinger. Dette kan være til passiv brandbeskyttelse, tyktflydende tagmalinger, fiberholdige malingstyper eller beton- og sandholdige malinger.

Wiwa Fleximix maleranlæg

Airless single pumper

Wiwa profit single malerpumpe

Wiwa Profit

Vores Wiwa Profit airless sprøjteanlæg finder anvendelse indenfor metal- og træbearbejdnings­industrien.

 

Wiwa Phoenix single malerpumpe

Wiwa Phoenix

En mellemstørrelse serie af airless og airmix maleanlæg. Dette airless sprøjteanlæg kan håndtere både vand- og opløsnings­baserede malingstyper.

 

Wiwa Professional single malerpumpe

Wiwa Professional

Et heavy duty pumpe med høj pumpekapacitet, som kan levere et højt tryk selv med brug af lange maleslanger og højviskose malingstyper.

 

Wiwa Herkules single malerpumpe

Wiwa Herkules

Herkules serien er den kraftigste airless pumpe fra Wiwa. Her er der tale om en airless pumpe i ekstrem heavy duty udførsel.

 

Wiwa flerkomponents malerpumper

Flerkomponentsanlæg

Wiwa producerer en bred vifte af flerkomponentsanlæg; Duomix og Fleximixe er begge serier, der er udviklet til forholdsvis store projekter med forskellige krav. De er robuste og med det omfattende sortiment af Wiwa tilbehør giver de perfekte og tilpassede løsninger.

Når man overvejer at anvende et flerkomponents maleranlæg er der forhold man skal overveje inden anskaffelsen. Den helt store fordel ved at anvende et flerkomponents system er at komponenterne først blandes lige før malingen skal anvendes. Det betyder at man ikke kommer til at blande mere maling end nødvendigt, og det kan måles i meget mindre spild, end hvis man blander hærder og baser i separate tanke. Wiwas flerkomponents sprøjteanlæg er alle forsynede med overvågning af pot-life, der giver alarm før at malingen når at hærde i mixerrør og slanger.

 

Kontakt os hvis du vil vide mere om airless maling

Tom Krarup

Tom Krarup

Salgskonsulent
Brian Haugland

Brian Haugland

Salgskonsulent
Niels Jüngling

Niels Jüngling

Salgskonsulent