Måleinstrumenter

Måleinstrumenter til kvalitetssikring indenfor overfladebehandling af stål

Måleinstrumenter fra DeFelsko

Vi er forhandlere af DeFelskos måleinstrumenter, som bruges ved kvalitetssikring i forbindelse med overfladebehandling. 

Med DeFelskos inspektionsudstyr har du mulighed for at undersøge kvaliteten af emner og overflader før, under og efter antikorrosionsbeskyttelse. 

Der er mange faser i antikorrosionsprocessen, og dermed også mange faktorer der skal gå op i en højere enhed for at at opnå så god en korrosionsbeskyttelse som muligt. 

Måleinstrumenter der anvendes til kontrol af kvalitetsparametre inden for overfladebehandling, kan deles op i forskellige grupper:

  • Ruhedsmålere
  • Klimatestere
  • Salttestere
  • Lagtykkelsesmålere
  • Glansmålere
  • Vedhæftning

Se nærmere på vores inspektionsudstyr

Vores måleinstrumenter er til brug ved inspektion og kvalitetssikring af stålkonstruktioner, for at sikre den mest optimale rustbeskyttelse. Alle måleinstrumenter er yderst robuste og bygget til at kunne klare nogle miljømæssigt hårde omgivelser.

Ruhedsmåling på stålkonstruktion

Ruhed

Efter sandblæsning skal ruhedsprofilen bedømmes korrekt for at kunne følge kvalitetskravene på projektet. Hvis ruheden er for fin, vil vedhæftningen blive kraftigt forringet. Og hvis ruheden er for grov, kan det ikke garanteres at coatingen når helt i bund, og der vil skulle bruges mere maling for at dække overfladen.

 

Dugpunktet er en vigtig faktor for antikorrosionsprocessen

Dugpunkt

De klimatiske forhold påvirker i den grad en coatingens langsigtede holdbarhed på stålkonstruktioner, og det er derfor vigtigt at kunne overvåge miljøforholdene under antikorrosionsprocessen. Dugpunktsmålere bestemmer sandsynligheden for, hvornår der dannes dug på de emner, der skal coates. 

 

Måling af saltkoncentration på stålemne

Saltkoncentration

Hvis ikke der er rust og snavs på stålet der skal rustbeskyttes, ser det umiddelbart rent ud. Men nogle urenheder er usynlige, og salt er en af de helt store syndere. Det er derfor vigtigt at kunne måle saltkoncentrationen inden man begynder at metallisere og male et emne.


PosiTector SmartLink

Din telefon kan blive til et virtuelt måleinstrument sammen med SmartLinks teknologi. SmartLink bruges som måler, og telefonen bruges som skærm, og teknologien i din telefon eller tablet (e-mail, wifi, Bluetooth, billeder, skærm og tastatur) udnyttes til at generere rapporter over dine målinger automatisk og hurtigt. Du behøver derfor ikke længere at have så meget udstyr med dig. Du kan lade computeren ligge derhjemme, da du har alt hvad du skal bruge på din telefon eller tablet.

Med SmartLink kan du hurtigt og nemt genere og sende professionelle rapporter med relevant billedmateriale.

Lagtykkelse af zinkcoating på stål

Lagtykkelse

Når man sprøjtemaler og metalliserer skal man være opmærksom på at coatingen ikke bliver hverken for tynd eller for tyk. Bliver den for tyk, risikerer man blandt andet at coatingen begynder at løbe og hærder dårligt eller andet. Bliver den for tynd bliver emnet ikke ordentligt beskyttet.

 

Glansmåling på blank overflade

Glansmåling

Glansmålere er udviklet og beregnet til brug på jævne overflader uden struktur, hvor farve og lys er konstant. Ved andre emner kan det være nødvendigt at bruge målingen relativt mellem to emner, da glans målt på en plan og jævn flade har en anden værdi end eksempelvis glans målt på et rør.

 

Måling af vedhæftning på coating

Vedhæftning

Hvor stærk en coating er, og hvor godt den har sat sig på overfladen, er vigtig for hvor holdbar den er, og om den lever op til kravene om den ønskede beskyttelse.  
For at teste hvor god vedh æftningen er, kan man teste vedhæftningskraften.

 

Vil du vide mere om vores måleudstyr

Før du vælger, hvilket måleinstrument du skal bruge, så tag endeligt fat i vores eksperter indenfor antikorrosion.

Tom Krarup

Tom Krarup

Salgskonsulent
Brian Haugland

Brian Haugland

Salgskonsulent
Niels Jüngling

Niels Jüngling

Salgskonsulent