Graco malerpistol med dyseholder og dyse

Sådan forlænger du levetiden på dine dyser

Maler- og sparteldyser bliver ligeså stille slidt, og det vil på et tidspunkt være nødvendigt at udskifte dysen. Men med nogle enkelte råd kan du faktisk forlænge levetiden på dysen.

5 gode råd til vedligeholdelse af dine dyser

Den rigtige dyse er essentiel for at opnå det bedste resultat af sprøjtearbejdet. Optimal vedligehold af dysen er ligeså vigtig, både for at sikre en fortsat god finish, samt for at opnå en højere levetid på dysen. Ved at følge disse fem råd, er du godt på vej til at udnytte dine dyser maksimalt.

Sprøjtemaling med Graco pistol

1. Sprøjt ved det lavest mulige tryk

For at undgå for hurtig nedslidning af dysen bør du altid sprøjte ved det lavest mulige tryk. Dette reducerer desuden materialeomkostninger. Det er her værd at overveje Graco LP lavtryksdyserne.

 

2. Filtrer materialet

Maling og andet materiale kan indeholde små rester eller partikler. Dette kan resultere i tilstopninger og slider dysen hurtigere. Derfor bør du filtrere malingen inden du anvender det.

 

3. Brug det rigtige filter

Mesh filtre er med til at reducere tilstopninger i dysen og sikre bedre finish af din sprøjtning. Sørg for at vælge et filter som passer til din sprøjtepistol og din dyse.

 

4. Rengør dysen efter brug

Skyl altid dysen efter brug, og rengør den gerne med en børste.

 

5. Rengør filteret efter brug

Også filteret bør rengøres efter brug. Skyl det grundigt så alt materiale er væk, og tjek at der ikke er tilstopninger eller skader.

Er tiden inde til at skifte dyse?

Selv med grundig vedligehold af dine dyser, vil det på et tidspunkt være nødvendig at udskifte dysen. Hos Clemco Danmark er vi landets eneste autoriserede distributør af Graco udstyr til bygningsmalere. Det er din garanti for at vi kun sælger originale Graco dyser. Gå på opdagelse i udvalget her.