Glasperler blæsemiddel

Glasperler til sandblæsning

Glasblæsning er en blæsemetode, som bruger små glasperler til overfladebehandling af forskellige elementer. Glasblæsningen anvendes oftest til rustfrit stål og aluminium, men kan også anvendes på kompositoverflader.

Glasblæsning af overflader

Glasperler er ikke slibende som korund, men fjerner stadig urenheder på overfladen grundigt. Glasperler er meget velegnede i sandblæsning i kabinetter, hvor sliddet vil være forholdsvist begrænset med denne type blæsemiddel. Glasblæsning på aluminiumsoverflader som f.eks. motordele efterlader overfladen helt ren og fri for forbrændingsrester så delene ser ud som nye igen.

Efter blæsningen med glasperler fremstår overfladen satinagtig og med en forholdsvis blød ruhed, i forhold til, hvis man blæser med eksempelvis korund. Overfladen kan fremstå uden yderligere overfladebehandling, og giver en god smudsafvisende effekt.

Clemco sandblæsekabinet
Glasperler

Glasperler som blæsemiddel

Glasperler der anvendes til sandblæsning, har en unik sammensætning og udformning for at give en skånsom rensning og mattering af overfladen som glasblæses. Da operatøren kommer i fysisk kontakt med blæsemidlet under håndtering af emner og blæsemiddel, er det vigtigt, at glasblæsemidlet ikke indeholder arsens og tungmetaller.

Clemco Danmark får produceret glasperler indenfor EU, der stiller meget store krav til den kemiske renhed. De store glasværker i Kina anvender typisk gamle lysstofrør og fjernsynsskærme, som indeholder store mængder tungmetaller.

Fødevareindustri

Overfladebehandling til fødevareindustri

Maskiner der anvendes til fødevareforarbejdning, og som er udført i rustfrit stål, kan med stor fordel glasblæses for at opnå en overflade der lettere kan rengøres eller hvor overfladen skal have en funktion i forhold til kontakten med fødevaren. Eksempelvis kan man med en given glasblæst ruhed opnå større ”slip” i kontakten mellem overfladen og frosne eller våde fødevarer.

Vi har mulighed for at rådgive dig om den rigtige størrelse glasperler som skal anvendes for at opnå den ruhed som er mest optimal for det færdige produkt.