Plast granulat Dry Strip

Plast granulat til sandblæsning

Dry Strip® plastgranulat er et blæsemiddel i plast, der blandt andet anvendes i flyindustrien til blæsning af aluminium og stripning af malingsoverflader.

Plast granulat som blæsemiddel

Dry Strip® plastgranulat er et granuleret aminoharpiks, og de skarpkantede partikler fjerner effektivt maling, forurening eller belægninger. Selv meget sarte overflader, såsom aluminium, magnesium, kompositmaterialet osv. lider ikke nogen væsentlig overlast ved blæsning med Dry Strip®. Denne type blæsemiddel er væsentligt mere miljøvenligt end kemisk malingsfjernelse.

Dry Strip® er fremstillet i Tyskland af FUS i overensstemmelse med tyske og internationale kvalitetskrav. I samarbejde med førende europæiske flyproducenter har FUS sat en markant kvalitetsstandard ved at udvikle Dry Strip® blæsemidlet. Dry Strip® har en meget ensartet ydeevne der er sikret ved omhyggeligt udvalgte råvarer samt strenge kvalitetskontrol, der opfylder kravene i den internationale luftfartsindustri. 

Fly i lufthavn

Typer af Dry Strip®

Dry Strip® leveres i to kvaliteter. En certificeret kvalitet med certifikat til luftfartsindustrien og en almindelig kvalitet til industrielt brug. Den fly-certificerede version opfylder MIL-P-85891 (Type II og Type V) eller PrL06-850. Der følger en test rapport med hver enkelt batch. Dry Strip® opdeles yderligere i fire typer.

Type 1

Et blødt blæsemiddel specielt velegnet til applikationer på sarte overflader, hvor bevarelsen af overfladens beskaffenhed har højeste prioritet.

Type 2

Er hurtigt og effektivt, egnet til rensning og fjernelse af en lang række malingstyper, som anvendes i flyindustrien. Det er et billigt og miljømæssigt uskadeligt blæsemiddel som erstatter kemiske strippere.

Type 3

På grund af sin større hårdhed anbefales type 3 til fjernelse af højresistente lakker og belægninger. Den er ideel til stripning af mindre sarte overflader. 

Type 5

Ideelt til tynde og/eller bløde metaller og kompositmaterialer. Type 5 giver noget mindre ruhed end Type 2, men giver næsten den samme høje hastighed under blæsningen.

Oversigt over typer

Dry Strip® Type 1 Type 2 Type 3 Type 5
MOHS 3,0 3,5 4,0 3,5
Massefylde (g/ccm) 1,15-1,25 1,45-1,60 1,45-1,60 1,10-1,20
Vægt (g/ccm) 580-630 720-770 720-770 580-630
Maks. drifts-temperatur C° 120 150 175 93
Kemisk betegnelse Polyester harpiks Urea harpiks Melamin harpiks Akryl