Stålshots slyngrense blæsemiddel

Stålshots til slyngrensning

Stålshots anvendes i slyngrensere og kan genanvendes mange gange til afrensning af emner der slyngrenses. Kvaliteten af shots er altafgørende for at man opnår den rigtige driftsøkonomi i slyngrensning.

Stålkugler som blæsemiddel

Clemco Danmark sælger stålshots af en meget høj kvalitet fra Ervin, der er verdensførende indenfor stålblæsemidler. Fordelen ved at anvende stålkugler til slyngrensning af stålemner er, at man kan opnå en meget høj renhed i en automatisk slyngrenseproces. Det er dog vigtigt at man har den optimale driftsblanding, med den rigtige fordeling af størrelser på stålkuglerne, i forhold til det emne man skal slyngrense samt den renhed som man ønsker at opnå.

Slyngrenser

Anvendelse af stålshots

Generelt anbefaler vi at man anvender den mindste størrelse shots, som er nødvendig for at en given ruhed på emnet kan bibeholdes. De små stålshots har den fordel at slyngrensningen bliver meget ren da langt flere antal stålkugler rammer emnet. Der opnås derfor en bedre rensegrad med små stålshots, mens de større stålshots er gode til at opnå stor ruhed.

Hvis man ønsker at opnå en skarp ruhedsprofil anbefaler vi at man tilsætter stålgrit (stålsand) til sit blæsemiddel i slyngrenseren. Blandingen mellem stålgrit og stålshots skal udvælges nøje og tilpasses slyngrenseren og det emne der skal renses. Stålgrit kan være meget velegnet til at fjerne malingsrester under slyngrensningen, da det river hul på malingen og stålkuglerne får derved nemmere ved at gøre arbejdet under rensningen. Det er dog særdeles vigtigt at man anvender en stålgrit der har en hårdhed som ligger i området middel til blød. Ellers vil slyngrensen få et alt for højt forbrug af reserve- og sliddele.

Rustfri stålshot til slyngrensning

Rustfri stålshots

Med Ervin Stainless rustfrie stålkugler anvender du en af de mest avancerede typer stålkugler i verden, med en ekstrem holdbarhed og renseevne. Hver kugle er individuelt behandlet og sorteret i sigter for at sikre den rigtige kugleform og modstandskraft til at give den længste holdbarhed. Perfekt rensede overflader med den helt rigtige ruhed.

Rustfri stålshots anvendes til rengøring og afgratning samt overfladebehandling og efterbehandling i slyngrensere.

Clemco Danmark anbefaler rustfri stålshots hvor jernholdig forurening bør undgås.

  • Aluminiumsprofiler før efterfølgende belægning, støbegods og andre rustfrie dele
  • Rustfrit stål, konstruktionsdele og svejste emner
  • Zink, messing og andre ikke-jernholdige metaller samt die-støbegods
  • Granit, andre natursten og beton for at skabe ru efterbehandling for øget skridsikkerhed.
Blæsemiddel i hånden

Få en sigteanalyse af dine stålshots

Hos Clemco Danmark er vi behjælpelige med at udføre en sigteanalyse af dit blæsemiddel, så man kan analysere om den korrekte shot-mix er til stede, for at opnå den ønskede renhed og ruhed under slyngrensningen. Med en sigteanalyse får du oplyst en fordeling af størrelsen på blæsemidlet, som kan sammenholdes med omdrejningshastigheden på slynghjulet, og derfra kan man bestemme om der er behov for ændring af driftsblandingen for at opretholde renheden på det slyngrensede emne.