Valg af stålblæsemiddel

Vi bliver tit mødt af kunder, der kan fortælle, at de kan købe blæsemiddel billigere. Og det er fuldstændigt rigtigt. Det ved vi godt. Vi ved også godt, at kvaliteten ofte er sammenlignelig med prisen.

Artikel udgivet 27. april 2021.

Vælg et højkvalitets stålblæsemiddel, hvis du ønsker at spare penge

Der findes mange producenter af blæsemiddel på verdensplan, og det kan som kunde, være en jungle at navigere i. Priserne varierer naturligvis fra producent til producent, og nogle er dyrere end andre, hvilket der en faktuel forklaring på.

Derfor bør du vælge et blæsemiddel af høj kvalitet

Hos Clemco Danmark A/S sælger vi alle typer blæsemidler til rensning af mange forskellige overflader. Alle vores blæsemidler, er nøje valgt ud fra vores høje krav om pris og kvalitet, og især vores stålblæsemiddel er nøje testet og udvalgt med det formål at øge produktiviteten og give en ensartet overflade.

Det er i selve produktionen af blæsemidlet, vi skal finde den store kvalitetsforskel. Jo mere kontrol der er på fremstillingen af blæsemiddel, som primært består af sammensætning af metaller, den helt korrekte temperaturstyring og hærdning, des højere bliver kvaliteten. Derved opnås de fordele som vores kunder kan drage nytte af. Fordelene ved at anvende højkvalitets blæsemiddel viser sig ved længere levetid, mindre støv og affald samt en meget ensartet ruhed og afrensning af overfladen.

Økonomisk set er der langt flere fordele ved at anvende et blæsemiddel af høj kvalitet, som så også er dyrere, end ved at købe en billigere variant. Du vil kunne se resultatet direkte på bundlinjen.

Fordele ved anvendelse af højkvalitets stålgrit og stålshots

Reduceret forbrug af blæsemiddel

Blæsemiddel af høj kvalitet holder længere, og det kan genbruges betydeligt flere gange, end hvis man anvender en billigere variant, da et blæsemiddel med den rette metallurgiske sammensætning ikke splintres så hurtigt. Desuden kan støvudviklingen blive mindre, som bevirker, at blæseudstyret der er i kontakt med blæsemidlet opnår en længere levetid.

Ydeevnen på blæsemiddel er meget stabil

Man opnår en mere ensartet overfladeruhed på alle emner, fordi blæsemiddel af høj kvalitet er mere ensartet, og dermed nemmere at styre i sandblæsnings- og slyngrensningsprocessen. Det skyldes at blæsemidlet slides mindre og derved bliver mere kontrollerbart ved hjælp af sigteanalyser.

Reduceret mængde støv under sandblæsning

Blæsemiddel i høj kvalitet nedbrydes langsommere, hvilket medfører at støvdannelsen også sker langsommere. Det betyder at mængden af støv reduceres betydeligt, når der blæses med en ensartet kvalitet af stålgrit og stålkugler. Hvilket igen betyder at man reducerer på slitagen af sandblæsningsudstyr, da støv er en af de store syndere for blæseanlæg.

Højere produktivitet

Når kvaliteten er korrekt i forhold til opgaven, vil selve afrensningen af emner være langt mere effektiv, idet blæsemidlets evne til at overføre sin energi ved nedslaget er mere effektivt, og man vil opnå flere rensede emner på kortere tid. Ydermere vil man grundet reduktionen i blæsetid opnå lavere strømforbrug og mindre forbrug af trykluft.

Minimeret slid på blæseudstyr og slyngrensere

Selve blæsningen går hurtigere målt pr. emne, når kvaliteten på blæsemiddel er høj. Når processen går hurtigere, reduceres kontakten tilsvarende med anlæg og udstyr, og man vil opleve mindre slid på udstyr og maskindele.

Samme høje kvalitet igen og igen

Vores blæsemiddel er altid en ensartet høj kvalitet. Stålblæsemidlet overholder de internationale standarder som kræves ift. kemi, hårdhed, klassificering og størrelsesdistribution.

Behov for rådgivning om blæsemiddel?

Vi kommer gerne og laver en uforpligtende test af jeres nuværende blæsemiddel, og viser hvor I kan spare på jeres procesomkostninger. Når du køber stålgrit og stålkugler hos Clemco Danmark, køber du også support, rådgivning og viden. Vores fornemmeste opgave er at reducere dine procesomkostninger, og hele tiden være med til at forbedre dine processer, så længe du er kunde hos os.

Tom Krarup

Tom Krarup

Salgskonsulent
Brian Haugland

Brian Haugland

Salgskonsulent
Niels Jüngling

Niels Jüngling

Salgskonsulent