Vigtigheden af brugen af måleudstyr

Hos Clemco Danmark tilbyder vi en lang række forskellige måleinstrumenter til kontrol af følgende overfladeparametre: ruhed, støv, saltkoncentration, vedhæftning, lagtykkelse, glans, porehuller og korrosion.

Højkvalitets måleudstyr fra Defelsko

Clemco Danmark har alle typer af måleinstrumenter til at dække alle målinger under hele antikorrosionsprocessen. Vores primære leverandør af måleudstyr er amerikanske Defelsko.

Hos DeFelsko har de i over 50 år lavet måleinstrumenter indenfor alle processer af overfladebehandling af magnetiske og ikke-magnetiske materialer. De har altid været med fremme i spidsen, hvad angår udvikling og innovation, og indenfor de sidste par år, er der virkeligt sket meget for at gøre inspektionen i forbindelse med overfladebehandling så nemt som muligt. Mulighederne udvides hele tiden, med software, apps og nye produkter, og DeFelsko har tilpasset deres måleinstrumenter til den verden, der omgiver os, med bl.a. vores smartphone, som et uundværligt multitool, som alle mennesker har lige ved hånden. Mulighederne for at kunne opfylde de skærpede krav om dokumentation gennem hele processen er dermed blevet nemmere i takt med udviklingen.

Positest HHD måleinstrument
Positest DFT måleinstrument

Brug af måleudstyr ved overfladebehandling af stålkonstruktioner

Der er mange måder at tilgå den perfekte korrosionsbeskyttelse, og uanset om man skal sandblæse, metallisere eller sprøjtemale, skal der være styr på bl.a. ruheden, renheden og lagtykkelser. Vi oplever, at der i dag, langt oftere, stilles skærpede krav til bl.a. dokumentation og opsamling af data gennem hele antikorrosionsprocessen: for nogle, i større grad end andre.

Heldigvis bliver det nemmere og nemmere at kunne dokumentere hele processen, i og med at de forskellige måleinstrumenter følger teknologiens og udviklingens gang. Ydermere er overførslen af data nemmere at håndtere i dag end nogensinde før.

Målinger med inspektionsudstyr

Målinger med instrumenter finder sted indenfor sandblæsning, metallisering samt airless maling.
På sandblæste overflader udfører man typisk målinger af ruhed og renhed. Desuden, udføres der ofte salttests, for at måle om der er salte på stålemnerne, der senere skal overfladebehandles. For vores kunders vedkommende, er der primært tale om vindmølletårne, stålkonstruktioner til off shore brug eller containerdele til maritim fragt.

Indenfor metallisering med zink/alu udfører man ofte træktest, for at sikre korrekt vedhæftning, samt lagtykkelsesmåling af zink/alu belægningen for at kontrollere den korrekte lagtykkelse, som er specificeret af kunden.

Til kontrol af påføring af maling, er det især malingslagtykkelse, vedhæftning og glansmåling, der stilles mange krav til; Bl.a. at udføre komplette lagtykkelsesskemaer for store emner. Dette er både indenfor epoxy primere og polyurethanbaserede topcoat malinger.

Positest måleudstyr

Få besøg af en sælger med en kuffert fuld af måleinstrumenter

Vi har fyldt en kuffert med de mest gængse måleinstrumenter, de sidste nye modeller, og deres tilbehør. Vi kommer gerne ud til dig, og demonstrerer indholdet i vores inspektionskuffert. Vores sælgere er desuden uddannet i kontrol og service af dine nuværende måleinstrumenter.